Ky është Goran Radosavleviq që udhëhoqi ushtrin ndaj familjes se Adem Jasharit dhe ënde është i lir

Aij është Goran Radosavleviq që udhëhoqi ushtrin ndaj familjes se Adem Jasharit dhe ënde është i lir
Goran Radosavleviq, një serb i cili dha urdhër qe ti shu ajn shum familje shqiptare e nder to edhe Femiljen e Adem Jasharit.

Radosavleviq gjatë lu,ftës, ai udhëhoqi një sërë gr upesh që njiheshin si Gr upi Operacional.

Ata u krijuan për të luf,tuar Ushtrinë Çlirimtares, e cila kërkonte pavarësinë e Kosovën nga Republika Federale.
OPG më vonë u dy shua për marrjen e shum jetave te shum civilëve shqiptarë në Qyshkut në Kosovën perëndimore në maj.

Gjenerali udhëhoqi OPG në luf, tën e saj kundër UÇK-së gjatë tërë luf tës së Kosovës. Një numër i gru peve të drejtave të njeriut kanë pohuar se OPG ka kr yer keto.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir